Κέικ με μέλι και πορτοκάλι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 225 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 150 ml ηλιέλαιο
- 300 γρ. μέλι
- 225 ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
”“ Λατρεύω την μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ μέσα στο σπίτι και εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για να μπω στην κουζίνα και να φτιάξω ένα! ”
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Βουτυρώνουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
- Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους αναμειγνύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και την ζάχαρη με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
- Χτυπάμε κάλά με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι (Το μείγμα πρέπει να είναι πολύ ρευστό).
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στην φόρμα για 20 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Πηγή: coolartisan.gr