Συλλογή μελιού
Το μέλι είναι το βασικότερο αγαθό που συλλέγουμε από τα μελίσσια μας. Ο πρώτος τρύγος ξεκινά συνήθως στα τέλη της άνοιξης και ο τελευταίος για εμάς είναι πριν το τέλος του φθινόπωρου. Η συλλογή μελιού εξαρτάται από παράγοντες όπως η τοποθεσία, οι καιρικές συνθήκες, η θερμοκρασία, η υγρασία, οι άνεμοι και φυσικά η δυναμικότητα του μελισσιού. Στοιχεία που επίσης επηρεάζουν την συλλογή μελιού είναι η γνώση μελισσοκομικών χειρισμών και η εμπειρία. Αφού συλλέξουμε προσεκτικά τις κηρήθρες που είναι κατάλληλα σφραγισμένες με κερί ώστε το μέλι να είναι ώριμο και αφυδατωμένο , τις μεταφέρουμε στο εργαστήριο μας για εξαγωγή. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι μελιτοεξαγωγέας, πάγκος και μαχαίρι απολεπισμού, σήτα, και δοχεία ανοξείδωτα όπου το μέλι ωριμάζει και αυτοδιηθείται. Σε όλα τα στάδια οι χειρισμοί μας εξασφαλίζουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.